Jaká je pravá italská pizza ve skutečnosti? Jaké vlastnosti z ní dělají lahodnou a oslavovanou pochoutku, kterou všichni známe a milujeme? A kde si ji dopřát i v Brně?
Za prvé, ať už sedíte u moře na Sicílii, obdivujete toskánskou krajinu nebo pozorujete třpytící se světla Kolosea, když se setmí, zjistíte, že italská pizza se nepodává jako plátek, ale nejčastěji jako celý koláč. I když možná zjistíte, že každá obec v Itálii má své vlastní osobní vychytávky a styly, tohle je všude stejné.
Když si lidé objednají pizzu, často očekávají, že se podělí. V Itálii však každý dostane svůj vlastní masivní koláč a vymění si kousky u stolu. Dalším důležitým faktorem je omáčka, která se obvykle vyrábí z loupaných místních italských rajčat, nejčastěji San Marzano, pečlivě pěstovaných v bohaté italské půdě a smíchaných s různými dobře zvolenými bylinkami.
V některých verzích se italská pizza podává zcela bez omáčky, nazývaná bianca a místo ní je lehce politá olivovým olejem. Poleva může být jednou z nejpřekvapivějších vlastností, která odlišuje autentickou italskou pizzu od jejích napodobenin. Místo malých plátků feferonky nebo posypání strouhaným sýrem najdete velké plátky prosciutta nebo plátky mazlavé buvolí mozzarelly.
Pravá italská pizza je sama o sobě lákavá a robustní pochoutka, kterou nelze srovnávat s žádnými představami nebo předsudky o jídle, které máte. Ponořte se do jedinečného pokrmu, který je v Itálii s jedním z jejich nejzvláštnějších a nejuznávanějších výtvorů.
Pokud jste po přečtení těchto řádků dostali chuť na pravou italskou pizzu, přejděte na rozvoz pizzy Brno Caruso, případně rozvoz těstovin Brno Caruso. Zde si můžete dopřát pravou italskou kuchyni, připravenou rozeným Italem z těch nejlepších a především čerstvých surovin.